Malakit krystal smykker

Malakit krystaller

Malakit krystaller er grønne krystaller der består af kobberjern sulfid mineral og andre typer kobbermalm.

Den er kendetegnet ved sine smukke stribede indeslutninger som kommer af de boblelignende vækster som ses på en rå malakit. Når denne gennemskæres fremkommer de smukkeste nærmest årringe lignende strukturer.

Malakit er en tung sten som har en rimelig høj massefylde og det er på den måde man ofte opdager om stenen er en kopi. Specielt ved perler. Her kan man tydeligt mærke forskel på en ægte kæde og en kopi.

På grund af sine smukke farver er malakit krystaller eftertragtede og derfor laves der rigtig mange kopivarer. Så her skal du virkelig se dig godt for.

Et godt råd kan være at kigge efter prisen. Hvis krystallen er billig så er det nok en kopi. Det er naturligvis ikke nogen garanti at det gælder hver gang.

Krystalkendere kan også godt spotte om stenen er en kopi eller om den er ægte. Man kigger blandt andet på båndmønsteret, hvis det er for ensartet og jævnt så kan det være et tegn på at der er tale om en kopi.

Malakit betydning

Malakit siges at kunne fjerne spændinger i kroppen og sindet. Den skulle også kunne løsne op for længsler og bringe vores sande jeg frem.

Den er god i forbindelse med smertebehandling, sænker blodtrykket, lindrer astma, gigt og epilepsi.

Udover de fantastiske egenskaber den siges at have, så er den også bare utroligt smuk med sin klare grønne farve.

Jeg laver smykker med mange forskellige krystaller. De har hver deres egenskaber og dem kan du læse meget mere om hvis du kigger med under Smykkestens betydning.