Elektroformede kobbersmykker

Elektroformede kobbersmykker åbner døren til en fantastisk verden af muligheder og opfindsomhed.

Det er en relativt ukendt teknik i Danmark. Jeg har forelsket mig pladask for elektroforming, som giver mulighed for at skabe unikke krystalsmykker med mange materialer.

Det er min mission at udbrede kendskabet til elektroforming, bare en lille smule og dermed dele min passion med andre.

Elektroformede kobbersmykker er nemlig et helt unikt håndværk der giver mulighed for at skabe rustikke smykker som ser eventyrlige, livagtige og personlige ud.

Hvis du har en krystal liggende i din vindueskarm, eller en forstenet hajtand, så giver teknikken mulighed for, at din genstand kan blive til en personlig halskæde, et armbånd eller en ring. Du kan også lede efter din egen krystal med de egenskaber du ønsker den skal have, hvis du kigger under Smykkestens betydning.

Elektroforming er en tidskrævende proces som kræver flere ugers forberedelser, og det er derfor at smykketeknikken ikke er så udbredt i Danmark. Den egner sig simpelthen ikke til masseproduktion.

Det hænger måske også sammen med, at mange ikke ønsker at gå med kobbersmykker, da kobber ikke er et anerkendt smykkemateriale. Der er derfor mange som er bange for, at man får kobberallergi af at gå med kobber. Dertil kan jeg kun svare, at man ikke får kobberallergi og at der faktisk er kobber i alle sølvsmykker.

Jeg vil gerne slå et slag for elektroformede kobbersmykker! Både fordi de er unikke og ser anderledes ud, men også fordi kobber er et undervurderet smykkemateriale efter min mening.

Elektroforming kan kun laves ved hjælp af rent kobber, da det kun er kobberet der kan påvirkes af spændingen fra strømforsyningen så det vokser på overfladen af krystallerne.

Kig med og bliv i denne artikel klog på hvorfor jeg elsker kobbersmykker.

Electroformet malakit azurit halskæde